woensdag 19 januari 2011

Foto's maquette Schouw 3

Het is al laat terwijl ik dit typ, maar beloofd is beloofd. Ik kan dan wel van die mooie zwart-wit-grijs gelikte plaatjes laten zien (wat ik zelf erg leuk vind). Maar het blijft lastig er een voorstelling van te maken als je geen "echt" ruimtelijk beeld ziet, zoals de maquette die ik toonde tijdens de derde schouw:


Bij die tweede foto toch nog een kleine uitleg:
Ik heb eerder gesproken dat er een verwijzing naar de sportomgeving komt. Dit gebeurt op verschillende manieren. Onder andere door de interactieve verlichting die reageert op de beweging van de gebruiker van het transferium. Maar ook door het materiaal van de ondergrond. Dat wordt namelijk een kunststof sportvloer zoals je ze wel kent van bijvoorbeeld de atletiekloopbaan. Dit is verkrijgbaar in vrijwel alle kleuren en wordt in dit geval grijs. 

Waar ik nu de laatste maand mee bezig ben is het uitwerken van bepaalde details, zoals de bushalte en het eventueel gedeeltelijk betrekken van de parkeerplaats. Ik kijk naar multifunctionaliteit in dag en nacht, bijvoorbeeld dat er 's nachts ook een bepaalde activiteit is (weer dat thema beweging). Verder teken ik alle technische tekeningen, doorsnedes, plattegronden en contructief. Tot slot ben ik bezig met de eindpresentatie; misschien een supermooie maquette, of bewegende mensen via een beamer op een witte maquette. De tijd zal het leren..Voor nu nog even keihard werken aan de laatste loodjes.

2 opmerkingen:

  1. Wat een geduld en wat een talent zeg. Ik sta met bewondering te kijken van hoe dat allemaal gaat.

    Hennie

    BeantwoordenVerwijderen