woensdag 28 maart 2012

Every end is a new beginning


Het is weer zover. Een project afgerond betekend tegelijkertijd opluchting als ook het weer opnieuw m’n draai moeten vinden. Want na een piek volgt altijd een dal, maar het voordeel van een dal is dat de lijn vanzelf weer omhoog gaat.

Uiteindelijk komt altijd alles precies op het juiste moment weer op zijn pootjes terecht; Phebisme noem ik dat. Jeweetwel, precies als de WWIK stopt een baantje krijgen of een huisje vinden op het moment dat er geen werk meer voor je is in je oude woonplaats. Maar ook andersom hoor; afgewezen worden op een baan waar je achteraf nooit de tijd voor gehad zou kunnen hebben of een project dat niet doorgaat, waardoor je een andere wel kunt afronden. 

Heel geruststellend vind ik die gedachte dat dingen ‘meant to be’  zijn. Een beetje hypocriet wellicht, want eigenlijk ben ik heel nuchter, maar het geeft me zo’n fijn gevoel om erop te vertrouwen. Zo kan ik me mee te laten nemen door het leven in plaats van het klassieke ‘het leven is wat je gebeurd terwijl je andere plannen maakt’.

Natuurlijk gaat het niet vanzelf, ik moet er echt wel wat voor doen. Je moet het namelijk wel verdienen, anders gebeurt het niet, stel ik mezelf zo voor.

Het Add-on project is nu klaar, dat wil zeggen het design gedeelte dan natuurlijk. De promotie en het in de markt zetten ervan zal altijd blijven doorgaan. De verzending heb ik ook verbeterd en de kosten probeer ik steeds meer terug te brengen.
Er zijn er wel al wat verkocht, maar dat aantal moet vele malen meer worden zodat ik die mannen van de drukkerij weer hard aan het werk kan zetten. Dat probeer ik door het onder de aandacht te brengen op internet, de beurs, maar vooral ook viavia als mensen ze dragen. Gelukkig zijn de dragers van mijn t-shirts welwillend om mij mee te helpen promoten. Zoals barista Robocup die het allereerste t-shirt droeg achter de bar in de populaire koffietent the Village en wielrenster Marijn de Vries die het shirt droeg tijdens een uitzending van EDNED.

De tijd is aangebroken om dat promotiewerk in de avonduurtjes te doen en de volle dagen te gebruiken voor het volgende project. Maar ja.. wat dan. En hoe ga ik mijn dagen invullen? Begin ik met een volledig nieuw ontwerp? Een oud project oppakken? Een wedstrijd die de ontwerprichting geeft? Een materiaal waar ik graag mee wil werken?
Ik dacht zelf aan een ontwerp dat al in de pen zat om te gaan afmaken en het leren van een bepaald 3d tekenprogramma daarbij.

Ik ga niet exact vertellen wat voor ontwerp dat is maar het is iets met baksteenpatronen, charcoal eiken, gecombineerd met hoogglans wit, boeken en pronkstukken. Klinkt vaag hè? Of spannend wellicht? Ik zal het gauw posten als ik het eerste 3d beeld heb waar ik tevreden over ben.

Ik wil dat onder andere doen middels een 3d rendering. Daarbij komt dus dat ik het 3d programma Solidworks goed onder de knie wil krijgen, zodat ik, ook voor de toekomst, makkelijk en snel ideetjes tot een duidelijk en verkoopbaar beeld kan brengen. En aangezien ik twee dagen in de week beschikbaar heb lijkt het me een goede tijdsverdeling om 1 dag puur en alleen het programma te leren en de andere dag gewoon in te vullen zoals ik nu ook doe..

Zo. Nu ik mijn voornemen heb uitgesproken móet ik wel de daad bij het woord voegen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten