dinsdag 13 maart 2012

Add-on project op Ontmoet Design

Onlangs nam ik het eerste definitieve Add-on t-shirt in ontvangst wat al zorgde voor flink wat kriebels in de buik. Vervolgens zorgden enthousiaste reacties ervoor dat ik de volgende dag op de stoep stond bij studio Veel Bomen om samen met Marc foto’s te maken. En gaf de fotoshoot en het nabewerken me zoveel energie dat ik doorwerkte zonder pauze, dineren of toiletbezoekjes, om diezelfde avond nog de productfoto’s in de webwinkel te zetten. Tot slot kwamen ’s avonds de eerste bestelling ook nog eens door waardoor ik toch ook wel de champagne kon ontkurken.

Wat een mooi begin.
 

De shirts zijn te koop op ibuyit.nl voor 39,00 (inc buttons en verzending). Add-on is een concept waarbij het t-shirt en de buttons een relatie met elkaar aangaan. Zowel het t-shirt als de buttons zijn op zichzelf staande producten, maar ze brengen elkaar tot een hoger niveau. Doordat je de buttons zelf plaatst, personaliseer je je t-shirt tot je eigen unieke beeld. 

Het Add-on project ga ik lanceren/promoten op de Wonen & Co beurs, 15 t/m 18 maart, in Groningen. Dit jaar hebben ze voor het eerst een designplein genaamd ‘Ontmoet Design’. Wonen & Co, House of Design en het CBK Groningen slaan hiervoor de handen ineen. Ontmoet Design maakt onderdeel uit van de woonbeurs, maar heeft een eigen karakter. Op dat plein staat ook een stand speciaal voor startende vormgevers, geselecteerd door vormgever Michel de Ruiter en het CBK. Waaronder ik dus.

We presenteren allemaal onze ontwerpen tijdens deze beurs en daarnaast geven we ook individueel een Pecha Kucha. En wat?! Een presentatie van 20 slides, met exact 20 seconden per slide. Dit zorgt ervoor dat de presentatie kort en krachtig is, maar ook vooral visueel erg sterk. In de creatieve branch kom je deze presentaties veel tegen en dat zal niet om de minste reden zijn dat wij allemaal enorme beelddenkers zijn natuurlijk. Persoonlijk hou ik sowieso van korte, bondige presentaties, waarbij er geen overbodige randinformatie wordt bij gehaald. Ik zal mijn Pecha Kucha (zaterdag 15.00) geven over het ontwerpproces van de Daisys. Hierbij wil ik ervoor zorgen dat beeld en tekst volledig gelijk is aan elkaar: de presentatie moet te volgen zijn zonder te luisteren, maar ook als je alleen zou luisteren en niks zou zien. Ik hoop zo het publiek op de beurs een beeld te geven van het verhaal achter het ontwerp.

Ik ben zaterdag en zondag de hele dag te vinden op de beurs. Als je langskomt, laat het me even weten! Wonen & Co de beurs is van 15 t/m 18 maart in Martiniplaza. U vindt Ontmoet Design direct na de entree op de eerste verdieping.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten