zondag 26 februari 2012

Add-on

"Hoe is het met je t-shirts??" krijg ik minstens een keer per dag te horen. Nou; de tweede proefdruk heb ik gehad, geëvalueerd en verbeterd.

Ik zit in de fase van het project waar het gevaar ligt in het feit dat ik het te snel wil afronden in plaats van verbeteren. Zeker doordat iedereen er constant om vraagt. Terwijl het nu eigenlijk juist de cruciale fase is waarin het project tot in detail verbeterd moet worden tot ik er écht volledig achter sta. Geen "ja het is wel leuk, maar eigenlijk had ik liever toch de kleur net zus gewild, of het t-shirt net even zo, of de positie toch nog iets veranderd". Geen "goed genoeg is ook goed genoeg". Nee, gewoon echt 100% tevreden over het product. Dus evalueer ik. Slaap er eens een nachtje over. Verbeter. Laat het zien, laat het rusten en kijk er dan nog eens naar.

Na de evaluatie van de tweede proefdruk had ik 3 dingen om aan te werken: verbetering van het ontwerp van de bomen, verbetering van het ontwerp van de ijsberg en de keuze voor het juiste t-shirt. Dat laatste bleek nog het lastigst. Ik zal jullie niet vermoeien met details maar dat heeft me nog de meeste tijd gekocht maar gelukkig heb ik gister de uiteindelijke t-shirts mogen ontvangen. 

Het ontwerpen was natuurlijk veel leuker. Omdat ik met een flock-techniek de print op het t-shirt aanbreng ben ik beperkt tot een maximale hoogte en breedte van de sheet van dat spul. Maar veel mooier vind ik het als het ontwerp van de bomen helemaal doorloopt van boven tot onder. Dat is met de normale techniek niet mogelijk, dus ben ik gaan zoeken naar mogelijkheden om dit wel te kunnen bereiken. En dat is me gelukt. Ik heb het ontwerp aangepast zodat het op te delen is, zodat het in twee keer aangebracht kan worden, maar zonder dat dat opvalt. Hierdoor haal ik mijn gewenste hoogte wel en geeft het net even dat beetje extra mee aan het t-shirt ten opzichte van een gewone flock-bedrukking.

Ook bij de ijsberg wilde ik het maximaal haalbare halen uit de flock-techniek. Hier heb ik me gefocust op de kleur. Flock kan maar in een kleur gedrukt worden en wil je wel meerdere kleuren dan moet het ontwerp los van elkaar worden aangebracht op het t-shirt. Geen probleem op zich, maar het kost het dubbele, omdat je twee sheets gebruikt natuurlijk. Ik heb daarom bedacht de ijsberg in losse delen te maken en hem een keer in een donkerblauw en een keer in een aquablauw te laten uitsnijden. Als je vervolgens een aantal onderdelen met elkaar wisselt heb je dus een ijsberg met twee kleuren blauw en eentje die precies andersom die kleuren blauw heeft. Zonder extra kosten!

Het beestje heeft ook een naam inmiddels, met dank aan voormalig stagebegeleider Marc. Mijn tshirt+button project gaat "Add-on" heten. Uitleg doet afbreuk aan de naam, dus laat ik het bij deze mededeling.

Met nog een paar kleine niet noemenswaardige aanpassingen zal ik naar alle waarschijnlijkheid morgen het allereerste t-shirt in ontvangst mogen nemen! Gauw daarop staat er de fotoshoot op de planning en vanaf halverwege maart zullen de t-shirts verkocht gaan worden via ibuyit.nl. Daarna zal ik het zoveel mogelijk onder de aandacht gaan brengen, waarmee ik start op de wonen&co beurs in Groningen 15 maart, waar ik het project lanceer. En dan hopen dat er veel verkocht worden natuurlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten