dinsdag 7 februari 2012

Buttons-update

Mijn goeie voornemens om mijn dagen vol te plannen werpt zijn vruchten af. Ik voel die design-flow waar ik naar op zoek was weer! En nu ik besloten heb om in maart op Wonen & co de beurs te gaan staan, ben ik direct begonnen om wat projecten af te maken, met als belangrijkste mijn button-project. Zodat ik die op dat moment kan lanceren als nieuw product.

Buttons? Huh? Rewind:
Een tijdje geleden tijdens het kinderboekenbal, heb ik buttons ontworpen. Setjes van 3 buttons: een setje van uiltjes en een van pinguïns. Die buttons waren al klaar, maar de insteek was er meer mee te doen dan alleen buttons; ik wilde ze laten samenwerken met t-shirts waar je ze op kunt doen.

Afgelopen weken ben ik er weer lekker mee bezig geweest. Ik heb de buttons in een grotere oplage besteld en ben verder gegaan met het ontwerp van de t-shirts.

Er moeten twee verschillende ontwerpen komen, eentje voor de uiltjes en eentje voor de pinguïns. Dus respectievelijk van bomen of een bos en een ijsberg. De bomen had ik vrij snel ontworpen, maar de ijsberg duurde even. Als ik er nu op terugkijk en de ijsberg zie evalueren in Illustrator ben ik daar inmiddels ook wel tevreden over. 
Ik heb er daarna voor gezorgd dat de uiteindelijke ontwerpen uit 1 kleur bestaan, omdat ik het wil laten maken met een flock-bedrukking. Dat geeft een beetje een fluweel-achtig laagje op het t-shirt en ligt er mooi op.

De eerste proefdruk van de vrouwenshirts is inmiddels klaar en daar ben ik wel aardig tevreden over. Na dat ontwerp te hebben geëvalueerd heb ik besloten de ijsberg van een donkerdere blauw te maken en ik kijk nog even of ik het ontwerp nog verder kan verbeteren aangezien de machine een maximum hoogte heeft. Tevens zullen de mannenshirts voor zowel de ijsberg als de bomen van dezelfde grijs-achtige kleur worden. Ik ben ook erg benieuwd hoe dat er uit ziet! Wat ik voor de vrouwenshirts ga doen, 2 kleuren of 1, moet ik ook nog beslissen, maar misschien dat ik daar nog even mee wacht tot ik de mannenshirts heb gezien. Vrijdag kan ik die ophalen.. Spannend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten